EngelsNederlands

 

Africa road the main place for rafiki.jpg
Wij bouwen een orthopedisch ziekenhuis en u kunt daarbij helpen.
logo RORC rafiki foundation.png

Actueel

 

Steun ons!

 

Lees meer >>>

 

orthopedie

De groei van de orthopedie zal Kenia’s totale markt voor gezondheidszorg overstijgen. Hier zijn tenminste vijf redenen voor:

 1. Door de enorme bevolkingsgroei en de stijgende levensverwachting neemt de vraag naar (orthopedische) gezondheidszorg de komende jaren drastisch toe. Kenia heeft een bevolking van ruim 41 miljoen mensen, van wie er 3,1 miljoen in Nairobi leven. Verwacht wordt dat de bevolking groeit naar 57 miljoen mensen in 2025. De levensverwachting neemt daarbij toe tot ruim 60 jaar. De leeftijdsgroep boven de 50 jaar is in 2025 verdubbeld tot meer dan 7 miljoen. Deze leeftijdscategorie heeft te kampen met gezondheidsproblemen die ook grote orthopedische ingrepen behoeven, zoals de vervanging van het heupgewricht.

  Bron: CIA, The World Fact book; United Nations, Department of Economic and Social Affairs.
   
 2. Verdergaande urbanisatie leidt tot een toename van het aantal verkeersongelukken en daardoor veroorzaakte kwetsuren en invaliditeit.
   
 3. Economische groei gaat samen met een groeiende middenklasse in stedelijke gebieden. Daarmee samen gaat een toenemende vraag naar orthopedische zorg ontstaan.
   
 4. Vooral kinderen in ontwikkelingslanden lijden aan orthopedische aandoeningen die elders niet of nauwelijks meer voorkomen. Preventieve maatregelen en vroegtijdige conservatieve (i.e. niet-chirurgische) behandeling kunnen blijvende problemen en chirurgisch ingrijpen voorkomen.
   
 5. De afgelopen jaren is bekend geworden dat patiënten met het HIV/aids syndroom en gerelateerde afwijkingen een gereduceerde botmassa hebben. Bovendien heeft de behandeling met antiretrovirale middelen (HAART) een negatieve invloed op het bot-mineraal metabolisme. Dit geldt met name voor kinderen. Het hoge HIV- infectiepercentage vereist gespecialiseerde orthopedische diagnostiek en behandeling. In 2009 telde het geschatte aantal mensen (alle leeftijden) met HIV 1,5 miljoen, waaronder 0.14 miljoen kinderen ( 0 - 14 jaar).

             Bron: Unicef

>> Lees meer

 
 
 
rafiki-rehab.org maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen