EngelsNederlands

 

Africa road the main place for rafiki.jpg
Wij bouwen een orthopedisch ziekenhuis en u kunt daarbij helpen.
logo RORC rafiki foundation.png

Actueel

 

Steun ons!

 

Lees meer >>>

 

Ziekenhuis

Diensten
RORC richt zich op hoogwaardige medische dienstverlening voor orthopedie en revalidatie. Het centrum levert zowel orthopedisch klinische- als poliklinische diensten, inclusief revalidatie en ergotherapie. Er worden bovendien prothesen en andere orthopedische hulpmiddelen gemaakt.

Het centrum richt zich vooral op kinderorthopedie (met speciale aandacht voor contracturen door brandwonden en bij Cerebral Palsy), afwijkingen aan de wervelkolom (zowel conservatief als chirurgisch) en gewrichtsvervangende ingrepen. De behandeling van acute trauma patiënten en spoedeisende hulp behoren niet tot de prioriteit van RORC.

Ziekenhuis
Het ziekenhuis heeft in de eerste fase een opnamecapaciteit van 54 bedden. Dit aantal kan worden uitgebreid tot 128 bedden. Het is de verwachting dat in de eerste tien jaar 30% van de totale behandelcapaciteit kan worden ingezet voor de arme bevolking. In de planning wordt rekening gehouden met vier operatiekamers, óók geschikt voor gewrichtsvervangende ingrepen (Klasse A). Bij de opening zijn twee operatiekamers gebruiksklaar. De afdeling diagnostiek beschikt over conventionele röntgenapparatuur, multi-slice CT-scan en MRI. De polikliniek krijgt de beschikking over acht onderzoeks- en vijf behandel/gipskamers, met een scheiding van geïnfecteerde en niet-geïnfecteerde patiënten. Verder worden er ruimtes voor fysiotherapie, ergotherapie, een instrumentenmakerij en een apotheek gerealiseerd. De laatste afdelingen vormen tevens profit-centres voor het instituut. Er is een eigen waterbron en RORC voorziet in een drinkwater- en sanitatieprogramma.

Ontwerp
Het ziekenhuis is ontworpen door het architectenbureau Lexicon Designs Ltd. in Nairobi, in nauwe samenwerking met diverse lokale en internationale deskundigen. Het ontwerp voldoet aan internationale standaarden voor ziekenhuisbouw. Gekozen is voor een commercieel- en industriële bouwmethode, zonder onnodige luxe. Er worden alleen duurzame bouwmaterialen gebruikt.

Milieu overwegingen
Het ontwerp van het ziekenhuis maakt gebruik van natuurlijk licht, met grote binnentuinen en ramen. Deze worden ook gebruikt voor ventilatie. Elektriciteit wordt waar mogelijk bespaard, op basis van huidige energiebesparings-standaarden. Onderzoek wordt gedaan naar de commerciële haalbaarheid van zonne-energie.

 
 
 
rafiki-rehab.org maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen