EngelsNederlands

 

Africa road the main place for rafiki.jpg
Wij bouwen een orthopedisch ziekenhuis en u kunt daarbij helpen.
logo RORC rafiki foundation.png

Actueel

 

Steun ons!

 

Lees meer >>>

 

organisatie

De initiatiefnemers van het project, allen orthopedisch chirurgen uit Kenia, Europa en de VS, hebben jarenlang samengewerkt in Oostelijk Afrika. Hun drijfveer: het ontwikkelen van orthopedische expertise door overdracht van kennis en kunde.
Vanuit een sterke betrokkenheid en met waardevolle ervaringen besloten zij hun inspanningen voort te zetten en te concentreren.

Drijvende krachten achter RORC zijn Stichting Rafiki Orthopaedic Foundation (SROF) en het Management Team van RORC in Nairobi.

Stichting Rafiki Orthopaedic Foundation (SROF) is een charitatieve stichting volgens Nederlands recht. Haar doelstelling is het beschikbaar, toegankelijk en betaalbaar maken van orthopedische zorg voor een ieder in Kenia en in Oostelijk Afrika in het algemeen. Daarnaast stelt de stichting zich als doel het ontwikkelen van orthopedische capaciteit. De stichting wil dit bereiken door de realisatie van het Rafiki Orthopaedic and Rehabilitation Centre (RORC).

SROF is opgericht op 13 juni 2006, en is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder dossiernummer 34251027. SROF is ANBI geregistreerd onder fiscaal nummer 815983517.

>> Lees Meer over Onze mensen

NGO Rafiki Orthopaedic and Rehabilitation Centre (RORC) is opgericht volgens Keniaans recht.
De NGO verzorgt het management alsmede gespecialiseerde orthopedie en revalidatie. Als uitvoerend orgaan is de NGO - RORC ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van orthopedische capaciteit; dit in samenwerking met relevante organisaties elders in Kenia en  Oostelijk Afrika .

RORC is geregistreerd op 6 december, 2007, onder ‘section 10 of the Non-Governmental Organisations Co-ordination Act in the Republic of Kenya’.

>> Lees Meer over Onze mensen

Rafiki Orthopaedic Limited (ROL) is de werkmaatschappij en functioneert als faciliterende organisatie. ROL zal roerende en onroerende goederen aankopen, verkrijgen en/of leasen en vervolgens deze leasen, verhuren of lenen aan de NGO, mede om de bedrijfsmiddelen veilig te stellen.

ROL is opgericht op 11 december, 2007, onder de "Companies Act (Ca-. 486) in the Republic of Kenya".

>> Lees Meer over onze mensen

Organisatiestructuur van het toekomstige ziekenhuis
De organisatiestructuur is opgezet ter waarborging van het goed, efficiënt en verantwoord leiden van de organisatie en het afleggen van verantwoording over het gevoerde beleid naar alle belanghebbenden. Hieronder vallen de patiënten, de investeerders, charitatieve partners, overheden, werknemers en de samenleving als geheel. 

De belangrijkste bestuursorganen van het toekomstige ziekenhuis zijn de "Hospital Board" en het "Management Team".

De Hospital Board is verantwoordelijk voor het strategisch beleid en houdt toezicht op het Management Team volgens de regels van het Ministerie van Gezondheidszorg van Kenia, de statuten van SROF en die van de NGO-RORC. De Hospital Board ziet toe op de verwezenlijking van de sociale en economische doelstellingen en behartigt bovendien de belangen van aandeelhouders. De stichting SROF houdt als aandeelhouder een meerderheidsbelang in het ziekenhuis.

Het Management Team wordt aangesteld door de Hospital Board en is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het ziekenhuis en het opleidingsinstituut. Marketing en communicatie horen ook tot de verantwoordelijkheden. De belangrijkste personen zijn aangesteld.

>> Lees Meer

 
 
 
rafiki-rehab.org maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen